Werking


De SensorSoft waterontharder is eigenlijk een kleine waterzuiveringsinstallatie. De waterontharder, ook wel waterontkalker genoemd, heeft een filter met harskorrels die middels ionenwisseling werkt. De hars haalt magnesium en kalk uit het water en geeft natrium af. Het proces begint met het harde water dat in de waterontharder door het filter wordt geleid. De harsbolletjes zijn geladen met natriumionen. Het zout wordt in de ontharder gedaan in de vorm van korrels of pastilles. De geladen harsbolletjes hebben de eigenschap het calcium aan zich te binden en het natrium weer af te staan. Zo ontstaat zacht water. Als de harsbolletjes allemaal verzadigd zijn, stopt de werking en wordt het filter automatisch geregenereerd (gespoeld).  • Door het gebruik van ultrafijne hoog-volume-hars van slechts 400µm, kan er tot 50 liter per minuut ofwel 3000 liter per uur worden onthard.

  • De SensorSoft waterontharder stelt zichzelf continu in op inkomende waterhardheid.

  • De waterontharder is uiterst zuinig met zout, waardoor er slechts 1 kg zout per 3000 liter water nodig is.

  • In praktijk heeft een 4-persoonshuishouden met een gemiddeld waterverbruik van 180 kubieke meter water per jaar, slechts 60 kg zout nodig om al het water te ontharden.

  • Door gebruik te maken van een 100% zoutoplossing, zijn er geen desinfectiemiddelen of chloor nodig tegen bacterievorming.