De waterontharder

De SensorSoft waterontharder heeft de grootste waterdoorstroom en is de slimste en zuinigste waterontharder in zijn formaat. Hij is ter grootte van een koelbox, die in vele gevallen geplaatst kan worden in de meterkast. De SensorSoft kan eventueel ook onder rioolniveau geplaatst worden.

SensorSoft heeft het WRAS- keurmerk: specifiek getest op drinkwater- en materiaalveiligheid.

De SensorSoft waterontharder is uitgerust met een sensor. Deze sensortechnologie laat de waterontharder volgens een hardheidssturing werken. Elke liter water die door het toestel stroomt wordt gecontroleerd op hardheid. Afhankelijk van de hardheid wordt automatisch bepaald wanneer de hars geregenereerd moet worden. Men zal dus altijd zacht water ervaren, omdat de waterontharder het regenereren alleen ’s nachts laat plaatsvinden. De efficiëntie wordt hierdoor verhoogd. Hij is zeer zuinig met zout en volgt naadloos de wijzigende omstandigheden op, zoals de veranderende waterhardheid en het waterverbruik.

Wat deze waterontharder ook uniek maakt is de fijne korrel van de hars. De hars van de SensorSoft is het meest efficiënte ten opzichte van de conventionele waterontharders. Dit merkt u aan het lage zoutverbruik en de hars kan tot 50 liter water per minuut ontharden. Dit betekent dat er niet of nauwelijks drukverschil is. De SensorSoft waterontharder heeft een harsinhoud van 9 liter. Daarnaast is de SensorSoft het meest compacte model vergeleken met zijn concurrenten, namelijk 48cm x 25cm x 44cm (H x B x D), waardoor hij makkelijk en bijna overal te plaatsen is. Een belangrijke factor van de waterontharder is het formaat. Heeft u een waterontharder waarvan de capaciteit eigenlijk te groot is voor uw huishouding, dan wordt er onnodig veel water onthard en te veel zout gebruikt. Is de capaciteit te klein, dan zal het hars te snel verzadigd raken en de waterontharder moet dan veel vaker gespoeld worden. Tijdens een demonstratie bij u thuis laat ik u het zachte water ervaren door het te drinken en te voelen. In alle gevallen neem ik een showmodel van de SensorSoft waterontharder mee om deze te laten zien en vast te stellen waar hij het beste kan geplaatst zal kunnen worden.